Vintermodet 2014

13 oktober, 2014 0 av webmaster

Klädfärger är ett ämne som stötts och blötts, inte minst på olika forum. Detta ämne blir mer accentuerat för vinterkläder. Skall man klä sig mörkt eller ljust, eller kanske mer neutralt som grått? En del människor anser att det inte harmonierar med glada färger i snöslask till exempel. Kanske är det så att om humöret inte är på topp blir klädvalet därefter? Eller också kan det bero på att man bara har en grå vinterjacka?

Många lever i förhoppning om en kort vinter och vill inte slösa pengar på en större garderob av den anledningen. Till höstrusket kanske en regnjacka behövs och då skall det vara en typ som är snygg. Dessutom ska den kunna bäras även under uppehåll och vara av ett material som andas. För stora storlekar och modeller finns flera bra möjligheter av butiker, framförallt internetbaserade, med storlekar upp till 8XL. Det vanligaste är naturligtvis rockar och jackor i mörkare tyger till vintern, vilket är bra för den storväxte mannen som söker stora storlekar. Den välväxte kan också mer klä bra i ett mörkare material när dagern är kort.

Varm jacka och skor
Modet säger att jackor med pälskrage kan fördras. Tänk då på att en ljus krage gärna blir smutsig. Är den löstagbar? Kan den tvättas enkelt? De flesta förslagen har blixtlås och endast ett fåtal med knäppning. En bra funktion kan vara överlappande stängning om man tänker sig en kall vinter. Kanske är det även dags att tänka på vinterskor. Ett par boots som matchar jackan eller rocken är en god idé och då kanske väl fodrade. Nere i Europa tycks hoodie eller munkjacka vara en trend. Men där blir det oftast inte lika kallt som i vår karga nord. Dock finns dessa i god sortering i större storlekar. Kan vara bra att ta till då våren glimtar fram, vilket den förhoppningsvis gör.