Välj rätt dusch till ditt badrum

25 april, 2014 0 av webmaster

När du ska välja en dusch till ditt badrum så finns det en mängd olika modeller att välja mellan. Det enklaste är att installera en komplett duschkabin där du får med alla de delar som behövs för att duschen ska fungera. Här ingår allt ifrån duschväggar och blandare till duschslang och en brunn som hjälper till att leda bort vattnet.

Men om du vill kunna välja varje detalj till din dusch helt själv, så är ett bättre val att köpa all de delar som behövs var för sig. En mycket viktig komponent är till exempel blandaren, som är den den i duschen där du kan styra över vattnets flöde och även över dess temperatur. Dessa finns i en mängd olika utföranden, med de flesta är ofta ganska lika varandra. Ytterligare en del som vissa ser som viktig är vilket duschmunstycke man ska ha. Vissa modeller har bättre stråle på vattnet än andra och även här finns det många olika att välja mellan.

Den delen av duschen som ofta väljs utifrån det estetiska är dock duschväggarna, det vill säga de väggar som avskiljer duschutrymmet från det övriga badrummet. Dessa är oftast i frostat glas och finns med en mängd olika mönster och färger. Du kan även välja om du endast vill ha en vägg som skyddar övriga badrummet från vatten, eller även ha en dörr som du kan stänga om dig. Även dessa finns att köpa i glas av olika slag.

Även placeringen av duschen i ditt badrum är ett beslut som du måste tänka över. Vanligast är att man installerar sin dusch i ett hörn i rummet, så att inte duschen står i vägen för övrig inredning i rummet. Dessutom så måste duschslangen och blandaren ha tillgång till vattenledningar, som oftast sitter längst med rummets väggar. Även därför är detta den bästa placeringen av din nya dusch.