Stora jeans

3 november, 2014 0 av webmaster

Först efter andra världskriget blev jeans ett begrepp i Europa inom byxor. Även om företeelsen redan innan kriget hade letat sig till vår kontinent från USA var textiltillgången ett aber för utvecklingen. Det mest utmärkande draget var kopparnitarna. Dessa var helt nödvändiga i de första plaggen som tillverkades i kanvas – presenningstyg – främst för lantarbetarna i Amerika, eller cowboys som vi känner dem. Nitarna fick följa med när Davis och Strauss efter en tid övergick till denim. Denna samverkan lade grunden till det kända företaget Levi Strauss, eller Levi’s som är kortnamnet. När de införde begreppet 501 skapades den verkliga kulten inom jeansmodet. Siffran 5 står för avdelningen egen tillverkning och 01 är helt enkelt det första modellnumret.

Slitstarka arbetarplagg

När cowboys började använda jeans kan man mycket väl tänka sig att många av dem var storväxta män. Och faktum är att även moderna välväxta män klär bra i jeans, det råder ingen tvekan om den saken. De behöver större kläder dock och förr i tiden var det svårt att hitta. Men idag är det ingen match att hitta stora kläder. Stora män behöver bara söka sig fram till sin nya favoritbutik på nätet!

Eftersom jeans i första hand är en arbetsbyxa har det funnits större storlekar att tillgå och idag kan man hitta många snygga och praktiska jeans på nätet. För att gå till ett annat populärt märke Lee kan vi hitta stora storlekar på exempelvis Amazon. Upp till 60 tum i midja och 32 tum för innersömmen räcker långt för den välbyggde mannen som vill klä sig i snygga jeans.

Jämför gärna

När man tittar på de färger som byxorna har är det bra när man kan se olika modeller och nyanser bredvid varandra. Hos många webbshoppar får man denna möjlighet vilket gör det lättare för den som bestämt vill ha mer ljusa eller urtvättade jeans, till exempel. Materialet denim brukar mestadels vara 100 % bomull men kan ha olika egenskaper ändå.