Skolresa – ett minne för livet!

21 februari, 2015 0 av webmaster

Oavsett om man har åkt på en eller flera skolresor så är varje resa ett minne för livet. Att åka iväg med sina klasskamrater och hitta på roliga aktiviteter är ett skönt avbrott från skolbänken. Att kunna komma iväg på en skolresa krävs dock pengar för och här får ni lite tips på hur ni kan tjäna in pengar och på vad för aktiviteter ni kan lägga de pengarna på!

Aftonbladets hemsida finns det flera bra tips på vad klasser kan göra gemensamt för att tjäna ihop pengar till sin resa eller de aktiviteter de planerar. Bland annat kan ni anordna loppisar! Be familj, släktingar och andra om att skänka saker de inte längre vill ha och sälj det. Ett annat tips är att ni anordnar skoldisco med inträde och säljer godis, läsk och korv med bröd.
Att sälja företagsprodukter är det många som gör med. Funderar ni på det så är det bara att bestämma er för exakt vad för produkt ni vill sälja och sedan sätta igång!

När ni nu har bestämt er för att tjäna ihop pengar och kanske även på vilket sätt, vad ska ni då lägga pengarna på? Det finns aktiviteter som inte kräver att ni är borta mer över dagen. Bor ni nära Göteborg så erbjuder den staden många bra saker så som Liseberg, Universeum, Paddan och mycket mer.

Vill ni åka bort över en helg så kan ni planera in längre resa, med boende på vandrarhem och aktivitet som finns just på den platsen. Kanske åka dressin, forsränning eller föredrar ni lugnare aktiviteter som segling och vandring? Kom gemensamt fram till vad det är just nu vill göra på er skolresa! Sedan är det bara att se till att ni når just det målet! Lycka till!