Så väljer du rätt herrjeans om du är överviktig

18 augusti, 2014 0 av webmaster

Att välja rätt jeans är inte lätt alls. Faktum är att det är ett av de svåraste plaggen att välja rätt ut i storlek och få i en bra passform och det oavsett vilken storlek man har. Dels för att jeans töjer sig en del jämfört med hur de var när man köpte dem och dels för att det finns otroligt många som inte håller måttet. Att få tag i ett par jeans som sitter snyggt om man är överviktig är nästan helt omöjligt, speciellt som överviktig man, men det finns hopp. Nya märken har kommit på marknaden, märken som inriktar sig på överviktiga personer och som är riktigt, riktigt snygga. Att välja bland dessa är svårt men inte omöjligt.

Hur mäter du då vilken storlek du ska ha? Jeans anges oftast i två olika mått. Där det första måttet är det midjemått jeansen håller och det andra handlar om jeansens längd. Midjemåttet tas runt midjan och benmåttet är innermåttet på benen. Detta ska sedan räknas om till tum, en tum är 2.54 cm och voila – du har ditt mått. Det kan dock vara ett tips att jeanstyg ofta töjer sig och man kan därför försöka ta ett par lite tightare jeans. Det viktiga är att hitta jeans som passar dig i midjan, det är faktiskt det allra viktigaste, sedan kan du fuska med längden en aning då längden går att lägga upp, vilken skräddare som helst klarar det.

Stretchjeans förekommer ofta i de vanliga storlekarna som medium, large, extra large och så vidare. Det kan vara lättare att hitta sin storlek bland dessa jeans och oftast finns det webbshoppar som satsar på en kundkrets bland överviktiga människor som har sin egen guide på hur du ska mäta för att beställa rätt storlek som passar dig.