Mönstrade kläder – hur hittar man rätt?

28 juli, 2014 0 av webmaster

Mönstrade kläder är en hel vetenskap och det är nästan omöjligt att hålla koll på alla typer av mönster och hur de påverkar vårt utseende. Däremot kan det vara bra för lite större män att känna till de viktigaste reglerna när det kommer till mönster, eftersom de antingen kan få oss att se slankare eller större ut. På Xlkläder har man ett brett utbud av kläder inriktat endast på större män. Här har man upp till 8XL i storlek och en massa olika mönster för att alla kunder ska hitta något som passar just dem. Ta en titt på sidan för att få idéer på vilken typ av mönster som fungerar på män i större storlekar.

Så vilka mönster passar då en större man? Helt klart ska man hellre klä sig i mörkare färger. Det ger en automatiskt en slankare figur, till skillnad från vita och ljusa kläder som får oss att se större ut. Ett snyggt kritat mönster kan också vara att föredra liksom olika variationer av randigt (i lodrät riktning). Faktum är att även rutigt kan funka utmärkt, men randigt åt fel håll (vågrätt) går helt bort eftersom det bara får en att se bredare ut. Det framhäver bara de eventuella valkar som man helst inte vill ska synas.

Även rätt typ av byxor kan få en att se slankare ut, här är jeans ett ypperligt alternativ eftersom de både har fibrer och sömmar i rätt riktning och dessutom oftast är tillverkade i rätt färg, det vill säga lite mörkare färg. Tycker man det blir för mycket med lite randigt på randigt kan man avhjälpa det med ett bälte över midjan, det håller dels upp byxorna snyggt och dels bryter det det randiga. Egentligen är det inte vad man har för mönster som är viktigast, utan hur man trivs med kläderna. Men vill man se lite slankare ut är det alltså mörkare kläder och långrandigt som gäller.

Må Bra har listat vilka plagg man kan bära för att ge intrycket av att man är slankare än vad man faktiskt är. Tipsen riktar sig mot kvinnor men samma regler gäller för män, bortsett från klackskor och långa smycken förstås.

Expressen har också listat många användbara tips, spana in dem här.