Klassresa till Kolmården

26 februari, 2015 0 av webmaster

Det finns gott om alternativ som inte alls är särskilt kostsamma. Det kan vara svårt att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att åka till ett annat land. Det behövs inte heller en stor budget för att ha roligt. För det första är det viktigast att man är tillsammans och för det andra kan man ha minst lika kul inom Sveriges gränser!

Sköta det praktiska
Innan ni ger er iväg måste man ta hand om det praktiska. En viktig del där är pengafrågan. Det finns många sätt ni kan tjäna in pengar på till klassen så som att baka fikabröd och sälja. För att kunna planera på bästa sätt kan ni kolla in sajter som ger praktiska tips på hur ni kan sköta planeringen av klassresan. Läs igenom informationen och ställ sedan frågan till klasskamraterna vad som fungerar bäst för alla.

Upptäck Kolmården
Något alla borde besöka åtminstone en gång i livet är Kolmården. Där hittar du många spännande djur och naturmiljöer, djur som du förmodligen inte skulle se i det vilda. På Kolmården har du även möjlighet att studera djuren, något som verkligen är fascinerande. Djurparken har ungefär 80 stycken olika arter att kolla på. Intressant är att den vinst Kolmården gör går tillbaka in i verksamheten. När du besöker Kolmården hjälper du alltså till med det viktiga arbete Kolmården ägnar sig åt. Många av arterna på Kolmårdens djurpark är nämligen utrotningshotade och förutom att försäkra sig om att arterna inte försvinner helt och hållet hjälper djurparken till med att belysa problemen.

Gorillan Enzo
Varje park bör ha sin egna publikfavorit. I Kolmårdens fall råder det inga tvivel om att det är Kolmårdens gorilla Enzo tillsammans med hans mamma Naomi och bror Echo.

Transport och boende
Ni tar er enkelt till Kolmården på många sätt. Kolmården ligger i Norrköpings kommun som har goda förbindelser med övriga städer i landet. Kolmården erbjuder besökare många övernattningsalternativ. Ni kan bland annat välja mellan att bo på vandrarhemmet, Vildmarkshotellet eller Safari Camp. De skiljer sig alla i pris så välj rätt alternativ utifrån er budget.