Kan en föreläsare påverka mina anställda i en positiv riktning?

23 december, 2014 0 av webmaster

Många företagsledare upptäcker efter en tid att de anställda faller in en lunk, blir allmänt omotiverade och inte sköter sina jobb med samma glädje som de tidigare haft. Det här är naturligt och detta oavsett vilken bransch man än är verksam inom. Det är ju som i vanliga livet där svackor och annat helt enkelt dyker upp och där vissa dagar – elelr veckor – därför är sämre än andra. Som företagsledare kan dett vara ett stort problem då man ju är beroende av att sina anställda håller en hög nivå och ser till att de arbeten man utför alltid ska bli så bra som möjligt – samtidigt som de naturligtvis också ska trivas.

Just trivseln på arbetsplatsen är extremt viktig och kan i det närmaste jämföras med hur ett lag i exempelvis fotboll fungerar – har man ett arbetsgäng som trivs tillsammans så är man också beredd att offra lite extra för att nå framgång. Här har man alltså som företagare ett stort ansvar och det finns några tips på hur man tar sitt företag ur en uppkommen svacka. Ett av dessa tips är att man hyr in en föreläsare som kommer och ger sin syn på livet i allmänhet och kanske då en speciell episod i detta liv i synnerhet. En duktig föreläsare kan – oavsett ämne – nämligen få människor som lyssnat att vakna till, känna motivation och se saker ur ett helt annat perspektiv än vad man tidigare kanske har gjort.

En duktig föreläsare ger nya perspektiv på livet

Vi säger här att du som företagsledare ser att dina anställda hänger med huvudet och inte gör sina jobb med lätthet och glädje och du bestämmer dig därför för att anlita en föreläsare som kommer på en fredag. Denna föreläsare har varit med om en svår trafikolycka som han berättar om och han berättar även om den kamp han genomfört tillbaka till ett drägligt liv. Föreläsaren kan exempelvis ha genomlidit år av rehabilitering och kämpat för att återigen kunna gå, tala eller att kunna gå på toaletten själv och om allt detta berättar han för dina anställda.

Dessa anställda får då – oftast – efter att ha lyssnat på denna förläsare, en helt ny bild av sig själva och sina priviligerade liv. Plötsligt känns en förkylning inte så allvarlig, plötslig är det inte så jobbigt att kliva upp i mörka december och plöstligt är de problem man upplever hemma ganska så triviala och futtiga – detta ställt då mot denna föreläsare och hans livsberättelse. De anställda får, helt enkelt, nya perspektiv och anfallsvinklar i hur lyckligt lottade de är och kan tack vare detta också finna ny energi som i slutändan rinner öevr på det arbete som du vill att de ska göra.

Att anlita en skicklig föreläsare är alltså ofta en boost för ett helt företag som ger både gladare och mer positiva anställda som kanske – som i exemplet ovan – slutar att ta sina liv på så stort allvar och så givet. Att se världen genom en duktig föreläsare och hans ögon kan alltså skapa en bättre arbetsplats.