Hur får jag jobb på ett tryckeri Stockholm?

20 september, 2014 0 av webmaster

För att få börja jobba på ett tryckeri krävs det att du har rätt sorts utbildning – en tryckare har nämligen ett stort ansvar där rätt kompetens är av yppersta vikt. Som tryckare tar du ett stort ansvar och växlar ofta mellan olika sorters beställningar där ena kan vara av en stor upplaga medan nästa bara ska göras i en mindre, här krävs det alltså både noggrannhet samt att man vet hur alla maskiner och alla typer av grafiskt material fungerar. Det finns dock många sätt att utbilda sig till tryckare på och bara i Stockholm finns en uppsjö av olika vuxenutbildningar med inriktning mot just tryckeri.

Man kan även välja att gå som lärling bredvid en ordinarie tryckare och därefter göra ett slutprov som visar att man är behörig – detta alternativ är främst populärt bland skoltrötta och passar utmärkt för den som vill prova på yrket. Säg att du är en äldre man som kört fast i ditt nuvarande jobb och vill byta till ett arbete inom tryckeri – ja, då kan du helt enkelt kontakta arbetsförmedlingen och se ifall en lärlingsutbildning är möjlig i den stad du bor i.

Säger de ja och du bor i Stockholm så finns det sedan en massa olika tryckerier där du kan känna efter och såsmåningom även kanske börja hos – detta brukar dock ta några år i och med att man självklart måste lära sig yrket också. Detta gäller oavsett om man nu bor i Stockholm eller i exempelvis Lund.

Tjänar man bra på ett tryckeri i Stockholm?

Man kan tjäna väldigt bra som tryckare – detta naturligtvis på om man jobbar på en stor eller liten firma och vart detta tryckeri är beläget. Ligger det i en större stad som Stockholm så brukar man säga att man tjänar lite mer än i mindre städer – detta gäller dock generellt för de flesta yrken och inte bara för människor som jobbar på ett tryckeri.

Man har helt enkelt högre omkostnader i Stockholm och därmed brukar man också få lite mer pengar i plånboken vid månadens slut. Men man ska också komma ihåg att konkurrensen är större bland tryckerier i Stockholm än vad det är i en mindre stad – det finns helt enkelt fler företag och därmed kan lönerna både sjunka och stiga beroende på hur många jobb man lyckas få till sitt tryckeri. Naturligvis kan man dock även se det omvänt – det vill säga att man även i Stockholm har fler kunder än vad man har i en mindre stad och därmed också borde få fler jobb och det kan ju till viss mån stämma.

I slutändan handlar det ändå mest om vilket slutresultat man kan leverera till sin kund och hur nöjd denna är med det – detta naturligtvis oavsett om du jobbar på ett tryckeri i Stockholm eller i Vilhelmina. Är kunden nöjd så är risken stor att denne anlitar samma firma igen och vice versa – dessutom brukar ju även kunder tipsa varandra sinsemellan så ett bra resultat och rykte är ofta det som fäller avgörande för hur mycket man tjänar i slutändan.