Hitta en perfekt smörgåstårta i Stockholm

16 december, 2014 0 av webmaster

Det finns många anledningar till varför Stockholm – i hård konkurrens – brukar kallas för Sveriges huvudstad även då det handlar om mat. Det är nämligen just i Stockholm som det dels finns flest restauranger, flest personer och flest antal människor som hela tiden flyttar in och därför höjs också kompetensen och kvaliteten gällande mat i Stockholm. I Stockholm kan man nästan äta sig jorden runt och här menar vi att man i det ena gathörnet kan hitta en indiskt restaurang, i nästa en amerikansk, i det tredje en arabisk, i det fjärde i thailändsk – och så vidare…

Naturligtvis gäller detta utan att inhemsk mat och delikatesser har tvingats göra avkall på sina verksamheter utan Stockholm har bara expanderat så att alla får plats. Man kan alltså fortfarande utan problem hitta en vacker och välsmakande smörgåstårta i just Stockholm och det gäller bara att man söker sig till de ställen som fortfarande serverar just smörgåstårta. Här talar vi alltså då främst om konditorier, bagerier och speciella kaféer där chansen är störst att hitta just smörgåstårta – eller något annat ”svenskt” – som man är på jakt efter i Stockholm.

Smörgåstårta är faktiskt fortfarande ett tillräckligt populärt alternativ som många fortfarande beställer och det ser även ut att förbli så även på sikt – alltså finns det ingen risk att detta på något sätt ska försvinna ur sortimentet vare sig i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Är en smörgåstårta dyr i Stockholm?

Då det handlar om priserna för en smårgåstårta eller för någon annan populär beställning som man främst gör på ett kafe, ett konditori eller ett bageri så varierar priserna ganska kraftigt i Stockholm och ligger generellt högre än i övriga landet. Just smörgåstårta har ju lite den funktionen att den varken räknas som en måltid eller som en lämplig munsbit vid en fika och därför kan man även gällande priset sätta detta någonstans mitt emellan.

Alltså – en smörgåstårta bör kosta lite mindre en vanlig måltid men vara lite dyrare än en bulle och detta oavsett om man köper sin smörgåstårta i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. Nu talar vi naturligtvis om rena bitar och inte en hel smörgåstårta – en sådan kostar ju naturligtvis betydligt mer och beställs ju snarare till ett kalas av något slag. Men som vi sa innan – priserna är lite dyrare i Stockholm och detta gäller för en fika i allmänhet och här får man helt enkelt ta hänsyn till lokalens hyra och övriga omkostnader för att förstå varför.