Ett golv av skiffer i ditt hem

30 maj, 2014 0 av webmaster

Ett snyggt golv är ett exempel på något som alla vill ha i sitt hem. Vad som är ett snyggt golv är självfallet upp till var och en, men tack vare att det idag finns ett mycket brett sortiment av olika typer av golv i alla möjliga färger och material så är chansen stor att man finner ett golv som just passar en själv och sitt hem. Skifferplattor är en produkt som kan användas som golv, men det kan även användas till annat.

Skifferplattor är en slags bergart som bildas tack vare andra bergarter. Det är en lättkluven bergart som man tack vare det, enkelt kan forma och korrigera storleken som man vill. Detta gör att du kan skapa ett unikt mönster och en egen konstruktion oavsett om du använder dina skifferplattor till att lägga ett golv, ett tak eller väljer att sätta det som dekoration på väggen. I till exempel England är det mycket vanligt att använda skifferplattor att lägga tak med, dock är det fortfarande väldigt ovanligt i övriga världen trots materialets stora genombrott.

Att lägga skiffer samt korrigera skiffer kan skilja sig lite från till exempel lägga kakel eller något annat material. Därför är det bra att höra med den återförsäljaren du köper dina plattor av om hur du gör samt vad du behöver för andra produkter och verktyg. Detta för att det ska bli korrekt från första början då det kan vara krångligt och bli en stor process att göra om.