Bör jag installera PVC-fönster och PVC-dörrar i mitt hus?

30 december, 2014 0 av webmaster

Ett byte av fönster i sitt hus är något som de allra flesta villaägare någon gång ställs inför. Fönster och dörrar är ju nämligen de saker – utöver taket – som tar emot väder och vind och detta skapar ju naturligtvis ett visst slitage som alltså medför att man någon gång måste byta. Här finns det dock alternativ som man som husägare kan överväga och ett av de som under senare år segglat upp som en klar favorit i svenska hem är att man byter de befintliga fönstren och dörrarna mot PVC-fönster och PVC-dörrar snarare än de mer traditionella som är gjorda av trä. Genom att installera PVC-fönster och PVC-dörrrar i sitt hem så skaffar man nämligen sig en energisnål lösning som kräver ett minimalt underhåll och som även håller under en lång tid framöver.

Visst, man måste även då och då putsa även ett PVC-fönster och PVC-dörrar, men dock bara från insidan och inte lika frekvent som de äldre och mer traditionella varianterna. En annan födel gällande just PVC-fönster och PVC-dörrar är själva kostnaden – dessa är nämligen billigare än vanliga och där kan vi nog även förklara en del av det enorma uppsving som vi under senare år har sätt gällande valet av just dessa fönster och dörrar. Att välja PVC-fönster och PVC-dörrar till sitt hem den dagen man som husägare ställs inför detta är alltså verkligen inget dumt alternativ och om man dessutom adderar att de numera även görs väldigt naturtrogna –  och inte så plastiga som de första typerna – så är ju även denna aspekt värd att väva in i beräkningen.

Kan jag själv montera PVC-fönster och PVC-dörrar till mitt hus?

Att montera och installera pvc-fönster och PVC-dörrar till sitt hus är något du som privatperson faktikst får göra själv och installationen går då till exakt som vid ett vanligt fönsterbyte. Här ska man dock vara medveten om att det är en svår proces för den oinvigde och därför ska man kanske istället anlita en professionell person som kommer och gör arbetet. PVC-fönster och PVC-dörrar fungerar nämligen som allra bäst om de är rätt monterade – både ur energiaspekt och gällande isolering och om du väljer att sköta installationen av dessa utan hjälp så riskerar du att denna effekt alltså går förlorad.

Kostnaden för en installation av PVC-fönster och PVC-dörrar ligger på samma nivå som vid vanliga fönster så det gäller alltså bara att hitta ett företag som bäst passar sin egen budget. Här kan man ha en fördel att bo i en lite större stad snarare än i en mindre då man kan ta in lite fler offerter i den större. Bor man i exempelvis Stockholm så kan man ju utnyttja konkurrensen på ett annat sätt än i mindre stad som Härnösand och detta därmed pressa priserna litegrann – det här gäller ju dock allting och inte bara installation och montering av PVC-fönster och PVC-dörrar. Det är ju en fördel som man som stockholmare kan använda sig av gällande i stort sätt alla branscher som finns.