Använd WordPress för en SEO-anpassad site

30 mars, 2014 0 av webmaster

Webbplatser som ska vara SEO-anpassade kan med fördel skapas i WordPress, som är ett content management system som är helt gratis och väldigt enkelt att använda.

Tidigare så byggdes ofta webbplatser efter en skiss för att skapa en site som är så utseendemässigt tilltalande som möjligt. Det gjorde att sökmotoroptimeringsarbetet ofta glömdes bort till senare i processen. Eftersom WordPress gör skillnad mellan SEO och design så är det enkelt att gå in och uppdatera saker som påverkar rankningen, utan att ändra på sitens design. Och med tanke på att Google löpande förändrar algoritmerna som avgör hur bra en sida rankas så är detta i stort sett ett måste.

Enkelt att använda trots avancerad teknik i bakgrunden

Wordpress bästa CMS för SEO

WordPress är enkelt att använda, och ni behöver inte längre be en webbyrå om hjälp med varje liten förändring som ska göras. I WordPress kan du själv logga in och lägga upp nya artiklar, sidor, produkter eller bilder, nästan helt utan tidigare kunskaper av programmet. Det är så enkelt att använda.
Wordpress bygger på öppen källkod, vilket innebär att det är öppet för användarna att bygga om och utveckla som de vill. Det innebär att det är möjligt att göra nästan vad som helst på plattformen. Om du behöver fler anledningar till varför du ska välja WordPress som CMS så är det bra att veta att Google själva har gått ut och sagt att det är den bästa plattformen för SEO och rankning.

Belinger beskriver sig själva som en ”SEO-byrå med designkapacitet”, som i första hand tänker på att skapa en sida som besökarna gillar. Eftersom deras fokus ligger på SEO, konverteringsoptimering och trafik så skapar de siter som är optimerade för att kunna hittas bland alla andra. Google ger regelbundet antydningar om vilka algoritmer som är viktiga för en sites rankning. Genom att beställa en webbplats från Belinger kan du vara helt säker på att alla dessa signaler från dem och övriga sökmotorer har tagits med i beräkningen under arbetet.

Belinger bygger alla sina webbplatser i WordPress och strävar hela tiden efter att nå den perfekta balansen mellan ett snyggt utseende och en SEO-anpassad site. Att de redan från början fokuserar på att optimera siten för sökmotorerna gör också att det i framtiden blir enklare att förändra och förbättra siten, att nytt innehåll på sidan indexeras snabbare och att det är enklare att nå en bra rankning för de utvalda sökorden.

Belinger erbjuder sina kunder att anordna en kort workshop där de visar hur WordPress fungerar för att det ska vara enkelt att komma igång med att själva sköta innehållet på sidan. De hjälper er så klart med att göra större uppdateringar av designen på sidan och för att uppdatera SEOn, men alla uppdateringar av innehållet är det meningen att ni ska klara av själva.