Åka på tävling med laget

7 januari, 2015 0 av webmaster

Är man med i en förening så är att åka på tävlingar något som är en viktig del av verksamheten. Är du exempelvis en friidrottare så kan du tävla enskilt eller tillsammans i ett friidrottslag. För att komma iväg på tävlingar krävs dock att det finns utrymme i ekonomin för detta. Att se till att varje år tjäna in pengar till ert lag är därför lite av en nödvändighet.

Hur ska ni då göra för att tjäna pengar till ert lag? Bland annat kan ni göra så här att ni sätter upp ett klart och tydligt mål vad det är ni vill tjäna pengar till. Är det en specifik tävling ni satsar på eller är det tjäna in pengar över året för att kunna åka på flera tävlingar? När ni har målet klart för er, eller summan ni satsar på att tjäna, är det att bestämma vad ni ska göra för att tjäna in dessa pengar. Det finns olika typer av försäljningar ett lag kan satsa på för att tjäna in extra pengar. Se till att även samarbeta som ett lag när ni säljer saker.

Se dock till att allt är som det ska i er förening innan ni börjar samla in pengar eller sälja saker, så ni inte hamnar i samma sits som ett flicklag gjorde i Ersboda.

Se till att sätta realistiska mål med er försäljning. Det är dock inte fel att försöka nå över målet. Ju mer energi och tid ni lägger ner på att sälja eller samla in pengar till laget, desto mer tävlingar kan ni åka på. Se dock till att ni alltid har roligt när ni samlar pengar. När det börjar kännas jobbigt eller svårt så ska ni nog sänka kraven något. Att tjäna pengar till laget ska nämligen kännas kul, för alla!