Tjänster inom catering – Exempel från Stockholm

16 december, 2021 Av av webmaster

Catering förknippas primärt med leverans av mat till en större fest. Men företagen inom denna bransch kan ofta erbjuda en rad andra närliggande tjänster som underlättar för festen ytterligare. Följande exempel är från ett par olika företag i Stockholm.

Detta kan du beställa via catering i Stockholm

 • Lokal
  Boka en hel restaurang – eller ett par rum. En del företag har även samarbete med flera andra lokaluthyrare och kan därmed erbjuda lokaler i olika storlekar över hela Stockholm.
 • Mat och dryck
  Huvudtjänsten inom catering är att leverera mat och dryck. Däremot kan det skilja mellan olika företag gällande utbud och meny. En del kan enbart leverera maten medan andra kan komma ut till festen och laga samt servera på plats.
 • En egen bartender
  Att hyra en egen bartender är något som verkligen kan höja stämningen på festen. Det är en otrolig skillnad att ”ta vad som finns” mot att bli bjuden på en snygg drink. Dessutom är en bartender duktig på att underhålla och skapa en skön stämning i baren. Kombinera bartendern med klassisk catering?
 • En egen kock
  I Stockholm finns flera restauranger som hyr ut sina kockar. Som kund kan du antingen få en lista på livsmedel som ska köpas in i förväg eller så köper kocken med sig allt. Ett otroligt roligt sätt att umgås oavsett storlek på sällskapet. Kanske ska till och med några vara med och hjälpa till i köket?
 • Porslin
  Näst efter ”Mat och Dryck” är uthyrning av porslin den vanligaste tjänsten hos företag inom catering. En övervägande andel av dessa företag i Stockholm har denna tjänst. Det underlättar betydligt för kunden om porslinet kan levereras och sedan hämtas. Därmed behöver inte heller någon disk tas hand om.
 • Städning
  Oavsett fest behövs en städning efteråt. Även detta har många företag tagit fasta på och erbjuder flera olika städtjänster. Ofta sker detta i samarbete med andra serviceföretag i Stockholm. En restaurang kan exempelvis ha samarbete med ett städföretag, ett företag som hyr ut partytält osv. På detta sätt kan de erbjuda en komplett lösning till festen även de själva inte har alla tjänster inom sin verksamhet.
 • Möbler
  Även möbler är relativt vanligt att uthyrning sker av. Det handlar då främst om stolar och bord men kan även vara saccosäckar, ståbord eller andra möbler som skapar en viss känsla i lokalen.