Hitta klassisk mopedhjälm

23 januari, 2019 Av av webmaster

Är man intresserad av mopeder och vill trimma gamla rariteter för att åter uppleva fartvinden till ljudet av en Sachsmotor, gäller det att ha rätt mopedhjälm. Det finns många olika varianter som alla kvalar in som klassiska retrohjälmar. Är det en traditionell störtkruka man är ute efter kan det också vara på sin plats med ett par tidsenligt glasögon. De skyddsglasögon som används i kombination med äldre mopedhjälmar, sitter tätt åt och skyddar ögonen mot både väder och vind. Vissa av de mopedhjälmar som efterfrågas i denna kategori kan även utrustas med visir. Oavsett om man är ute efter en hjälm med glasögon eller visir, kan man räkna med att finna vad man söker!

Här finns det mesta för den som jagar en klassisk mopedhjälm med eller utan visir. Samma butik har även allt man behöver för att trimma sin klassiska moped på rätt sätt. Det är inte gjort i en handvändning att trimma äldre mopeder, men med rätt trimdelar kan man snart vara ute och köra. Naturligtvis med en hjälm som lever upp till fordonet man valt att åka med för stunden.

Nya mopedhjälmar

Om en traditionell mopedhjälm inte är vad man söker, kan man med fördel titta på nyare mopedhjälmar. Även om både de äldre och nyare alternativen klarar vad som krävs av mopedhjälmar nu för tiden, är det stor skillnad på hur man upplever hjälmarna. Därtill är det stor skillnad när det kommer till utseendet. Någonting som kan göra skillnad i fråga om säkerhet och funktion, är att en öppen hjälm inte skyddar ansiktet på samma sätt som en hjälm med visir. De nyare mopedhjälmar som finns att införskaffa är ofta tillverkade för att skydda hela huvudet. Tänk på att en hjälm sällan fungerar optimalt om den inte är lagom och sitter fast ordentligt. Att inte knäppa hjälmens hakband kan innebära att man riskerar att hjälmen glider iväg när man träffar marken.

Förutom en bra mopedhjälm bör man alltid ha handskar och kläder som tål stryk. Åker man moped i kortbyxor kan man få stygga märken på knän och ben. Ett bra par handskar gör enorm skillnad i och med att man ofta per reflex tar emot fallet med händerna. Beroende på hur och var man åker kan man påverka risken något. Generellt gäller dock alltid att man skall undvika onödig risk när man åker moped eller andra fordon ute i trafiken.