Datorhjälp för pensionärer gör äldre mer datorkunniga

27 maj, 2021 Av av webmaster

En stor andel av alla Sveriges pensionärer känner sig mer eller mindre osäkra på sin förmåga när det kommer till att använda datorer. Detsamma är även fallet med andra elektroniska enheter och även digitala tjänster på nätet. Men det finns många fördelar för de äldre som ändå vågar kasta sig in i den digitala världen. Därför är datorhjälp för pensionärer en väldigt viktig och uppskattad tjänst.

Företag som hjälper äldre med deras datorer gör nämligen en viktig insats för samhället. För pensionärer som får denna hjälp kan nämligen enklare utföra en rad olika ärenden online:

  • sköta sin ekonomi
  • hålla koll på sin hälsa
  • köpa läkemedel, mat och andra produkter
  • nyttja tjänster som endast säljs digitalt

Datorhjälp för pensionärer sänker tröskeln till bland annat Facebook

Den moderna teknik som vi idag omger oss med kan onekligen förhöja vår livskvalitet. Men äldre vuxna har ofta en negativ inställning till tekniken. Detta beror vanligtvis på att de inte vill lära sig eller ta till sig denna. Men sociala medier såsom Facebook kan vara väldigt användbara för äldre människor som vill kunna hålla kontakten med nära och kära.

Faktum är att de sociala medier som tidigare främst användes av ungdomar och yngre vuxna har fått allt fler äldre användare. För med hjälp av dessa kan den ensamhet och isolering som många pensionärer upplever enklare brytas. Det är till och med så att personer över 65 års ålder är en av de allra snabbast växande användargrupperna hos Facebook. Om du själv eller dina anhöriga äldre känner att barriären fortfarande är hög bör du överväga att anlita datorhjälp för pensionärer.

Genom att göra detta kan barriären enkelt sänkas. Facebook är bara ett exempel av många på de sajter som en allt högre andel äldre svenskar söker sig till. Men det är ett väldigt bra exempel då sociala medier låter pensionärer (såväl som andra) kommunicera, vara delaktiga och känna en närmare samhörighet till sina vänner och släktingar.

Företag som Hot Help hjälper äldre genom att erbjuda datorhjälp för pensionärer. Kontakta gärna dem för att få hjälp på plats i hemmet!