Bli konsult som läkare – få större frihet

24 mars, 2022 Av av webmaster

Det finns många vårdgivare runt om i vårt avlånga land som har ett stort behov av hyrläkare. Därför finns det stora möjligheter för dig som vill arbeta som konsult läkare. Du har möjligheter att använda din specialitet hos den vårdgivare som allra bäst behöver den. Dessutom kan du hitta en arbetsplats där du passar riktigt bra in och trivs.

Fördelarna med att bli konsult som läkare

Det finns många skäl att bli konsult som läkare. Några av de mer framstående fördelarna med att bli detta är att:

  • Välj mellan A- eller F-skatt. Till att börja med har du ofta möjligheten att välja mellan att vara anställd av bemanningsbolaget på vanligt vis eller driva eget. Ja, du kan faktiskt välja att fakturera via eget företag om du har ett sådant. Valet mellan A-skatt och F-skatt är helt och hållet ditt!
  • Du får en stor valfrihet. Friheten är viktig för alla människor, så även för yrkesmänniskor. Detta är också en av de faktorer som många hyrläkare uppskattar allra mest. Som konsultläkare kan du nämligen välja att arbeta nästan var och hur du än vill. Du kan välja och vraka bland uppdrag, samla på dig ytterligare kompetens och erfarenheter samt bredda ditt yrkesnätverk.
  • Fokusera på din expertis och inte allt annat. Ännu en fördel med att bli konsult som läkare är att du verkligen kan fokusera på ditt expertområde. Du slipper vara med på ett närmast oändligt antal möten och all administration som omgärdar din kärnverksamhet. Detta är en viktig skillnad när du är konsult jämfört med när du har en fast läkartjänst. Du utför helt enkelt bara det arbete som du har utbildat dig för och som du gillar att ägna dig åt.
  • Få en personlig kontakt hos bemanningsföretaget. Det kan hända att du byter arbetsplats oftare än annars när du arbetar som konsult. Av denna anledning är det viktigt att du får en trygg och fast punkt att förhålla dig till. Detta får du när du arbetar som konsult via ett bemanningsföretag. Vi syftar då på din personliga kontaktperson som du alltid kan vända dig till med spörsmål av olika slag.