Styr ditt hemlarm från en smart app

21 mars, 2020 Av av sitebox

Styr ditt hemlarm från en smart app

Ett hemlarm är en förebyggande åtgärd för att förhindra stora problem som brand, inbrott eller vattenläcka. Dagens smarta larm går enkelt at styra från en app i din mobiltelefon.

De flesta hemlarm har idag en app, en applikation, som du kan styra och kontrollera ditt larm från. Många hemlarm har en app som är enkel att använda och den passar även dig som inte är superhaj på det tekniska. Förutom själva inbrottslarmet så finns idag massor av smarta tillbehör till hemlarm. Du kan installera rökdetektorer som upptäcker en eventuell brand i ditt hem och larmar. Du kan även installera ett larm som upptäcker en vattenläcka. Ett vanligt hemlarm styrs vanligtvis av rörelsedetektorer som upptäcker rörelse i ditt hem. Det finns även ofta dörrsensorer som upptäcker om dörrar öppnas eller magnetkontakter som kan sättas på fönster eller dörrar. En siren är ett vanligt tillbehör och ett högt ljud är ofta tillräckligt för att skrämma bort en tjuv. Du kan montera en termometer och på så vis få reda på innetemperaturen via din app. En del hemlarm har ip-kameror som ger en bättre bildkvalité. Du kan även installera en glaskrossdetektor.

Styr ditt hemlarm via din telefon

Via din app kan du snabbt larma på och av oavsett om du är hemma eller inte, något som kan vara bra om du har barn som kommer hem själva. Via appen kan du få en daglig uppdatering om hur ditt hemlarm mår och om det är något som behöver åtgärdas. I din app så kan man ibland bjuda in andra medlemmar om du skulle vilja att någon annan ska kunna kontrollera ditt hemlarm. De flesta hemlarm har även en webbsida där du kan logga in och styra vem eller vilka som ska få tillgång till larmet. På vissa larm kan du lägga till fler enheter, något som kan vara bra om du har ett landställe som du vill kontrollera via ett hemlarm. Där kan du ofta även lägga till olika kontaktpersoner som ska larmas om ett hemlarm aktiveras. På vissa hemlarm kan du skapa egna regler eller scheman, till exempel för att styra belysningen i ditt hem eller att huset larmas av automatiskt om något specifikt händer.