När bör man överväga att ansöka om ett snabblån?

När bör man överväga att ansöka om ett snabblån?

21 maj, 2023 Av av Pierre Andersson

Ett snabblån är ett kortfristigt lån som har blivit väldigt populärt att ansöka om i vårt land. Detta beror på att dessa lån har en snabb och smidig ansökningsprocess. Men även om det kan vara lockande att ansöka om ett sådant lån är det viktigt att du tar hänsyn till din aktuella situation. Så i vilka situationer bör man överväga att göra en ansökan? Fortsätt att läsa för att få svaret!

3 situationer då ett snabblån kan vara lösningen på dina ekonomiska problem

Det finns flera olika situationer då du kan vilja ansöka om ett snabblån. Till exempel kan det röra sig om att du vill använda de lånade pengarna för att:

  • Kunna betala oförutsedda utgifter. Livet är som bekant oförutsägbart och ibland dimper utgifter som du inte har räknat med ner framför ögonen på dig. Det kan till exempel röra sig om ett dyrt tandläkarbesök, en plötslig bilreparation, eller att taket läcker och behöver repareras. Alla dessa kostnader är mer eller mindre akuta och om du inte har pengar på kontot behöver du finansiera dem på annat sätt.
  • Du inte kan beviljas ett traditionellt banklån. I vissa fall kan det vara så att du inte har möjlighet att beviljas ett traditionellt banklån även om du skulle vilja. Banker och andra traditionella långivare ställer trots allt ganska höga krav på din kreditvärdighet och liknande. Ibland tar det dessutom ganska lång tid för dem att behandla din låneansökan. Om du har ett närmast akut behov av kontanta medel och inte kan vänta på att beviljas ett vanligt banklån kan ett snabblån vara ett bra alternativ.
  • Täppa igen gapet till nästa lön. Du kanske behöver pengar nu och vet att du har pengar på väg in som du kan använda senare. Då kan du vilja ta ett mindre lån som en slags bryggfinansiering. Till exempel kan du använda de lånade pengarna för att täppa igen gapet till nästa lön. Detsamma gäller också om du driver ett företag och väntar på en betalning från en kund. Du kan då betala dina mer akuta utgifter här och nu samtidigt som du sedan betalar tillbaka lånet när lönen kommer in på kontot.