Du kan använda ditt attefallshus på många olika sätt

Du kan använda ditt attefallshus på många olika sätt

16 maj, 2023 Av av Pierre Andersson

Attefallshus kallas de små hus som är uppkallade efter den tidigare svenska bostadsministern, Stefan Attefall. Dessa kompakta byggnader är upp till 25 kvadratmeter stora och har kommit att bli väldigt populära i vårt land. Detta beror på att de är effektiva och mångsidiga. I denna artikel kikar vi närmare på olika sätt på vilka du kan använda det lilla huset. Fortsätt att läsa artikeln för att låta dig inspireras!

4 möjliga sätt att använda ett attefallshus

Du kan med fördel välj att uppföra ett attefallshus och använda det på något av följande sätt:

  • Bostad. Det lilla huset kan göra sig bra som en bostad för en person som drömmer om ett eget boende. Det lilla huset är kompakt och uppmuntrar därmed den boende till att använda bostadsytan på ett effektivt sätt. Därmed kan det lämpa sig väl för till exempel en tonåring eller äldre släkting som vill kunna bo nära familjen och leva en lite enklare livsstil.
  • Gästhus. Ett attefallshus kan även användas som ett gästhus. Det ger då gästerna avskildhet och låter dem bo på ett lite mer oberoende sätt jämfört med om de skulle sova inne i själva bostaden. Detta samtidigt som de ändå har tillgång till alla bekvämligheter som de behöver.
  • Hemmakontor. Ett annat möjligt användningsområde för det lilla huset är som hemmakontor. Detta kan vara en väldigt bra lösning för dig som arbetar hemifrån. Med allt fler människor som gör detta än tidigare har det också blivit mer populärt att använda den lilla byggnaden som ett kontor. När du gör detta får du en avskild, lugn och tyst plats att arbeta på utan att behöva störas av de andra boende i huvudbyggnaden.
  • Yogastudio. Är du intresserad av andlighet och välbefinnande? Då kan du med fördel använda det lilla huset på tomten som en byggnad för denna typ av aktiviteter. Du kan till exempel använda det som en yogastudio, ett hemmagym eller en plats där du mediterar. Oavsett vilken av dessa aktiviteter du föredrar att ägna dig åt kan du utföra denna i det lilla huset i en avskild och rofylld miljö.