Videokonferenser – bra kommunikation människor emellan

31 december, 2014 0 av webmaster

Det är fantastiskt egentligen, den utveckling av kommunikationshjälpmedel som mänskligheten har upplevt under bara några generationer. För inte alltför längesedan så kunde de flesta av oss inte ens läsa. Och ville vi kommunicera med våra medmänniskor så fick vara så goda att hålla oss inom avstånd där rösten bar eller budbärare kunde skickas. Även för skrivkunniga så kunde väntetiderna bli långa, beroende på skicket på vägar och transportmedel. Utvecklingen är smått hisnande när var och varannan människa idag enkelt via exempelvis www.videokonferenser.nu/vidyo kan se och tala med människor på andra sidan Jorden utan att detta på något vis känns konstigt.

Nytta och nöje

Även om vi idag kommunicerar med hjälp av text, via mail och sms så är det fortfarande inget som slår samtal människor emellan. Ord säger mycket men det gäller även röster, ansiktsuttryck och rörelser. Oavsett om det gäller privat kommunikation med släktingar och vänner eller om samtalet rör yrkeslivet, affärer och meningsutbyten så finns det mycket att vinna på den effektivisering som videokonferenser kan innebära. Förhandlingar som annars kunnat ta lång tid kan nu avhandlas på några ögonblick, med allt vad det innebär i form av nedskurna kostnader när det gäller tid och pengar.

En annan aspekt som är nog så viktig att tänka på i dagar som dessa är den som rör oss alla, hela tiden, nämligen den som rör miljön. Möten och utbyten som tidigare krävde långa resor med flygplan, tåg och bil, med allt vad det innebär i form av energiförbrukning och belastning av miljön kan nu ske där vi för tillfället befinner oss. Tid sparas, tid som kan läggas på utveckling av verksamhet eller vad man nu känner att man vill prioritera och, inte minst, miljön får lite andrum och möjlighet att återhämta sig. Videokonferenser underlättar i vår vardag och öppnar för en bättre framtid.