Säkra villan mot inbrott

12 december, 2014 0 av webmaster

Många hus och villaägare är säkert medvetna om de stöldligor som börjat uppträda i landet på senarte tid. De tider då man kunde gå ut ur huset med en olåst dörr är ett minne blott. I dag tvingas man vara på sin vakt när man lämnar huset vare sig man jobbar eller åker på semester. De motåtgärder villaägarna kan göra är att skaffa sig ett bra och effektivt alarmsystem. Man får göra en avvägning: är det värt att satsa på ett sofistikerat alarm- eller övervakningssystem som håller tjuven borta? Svaret på den frågan ligger i hur stor plånbok du har och vilka värden du har att skydda.
Ett larm som inte är inbrottsrelaterat är brandlarmet som är obligatoriskt vare sig du bor i lägenhet eller villa. En form av enklare larm är varningsdekaler om att man t.ex. är ansluten till grannsamverkan eller dyligt. Varning för hund har nog ett mer symboliskt värde och ingen direkt effekt på den förhärdade tjuven. Om vi ser till de inbrottsrelaterade larmen finns hemlarm trådlöst eller trådbundet och med eller utan övervakningskameror. Dessa kan placeras antingen inomhus eller utomhus.

Dessa larm har inbyggd sändare som meddelar en  larmcentral när intrång skett. Smidigast är trådlös uppkoppling då man slipper dra sladdar hit och dit. En annan typ är blixtljus som ger en bländande och avskräckande effekt. Glaskrossdetektorer kan fästas på fönsterrutan. Detta kopplas till valfri centralapparat. Mängden larm är som synes många och några exempel till är personlarm, rökdetektorer, rörelsedetektorer, siren, passersystem och vibrationsdetektorer.
Som synes är det lätt att gå vilse i den djungel av utbud som finns på marknaden idag av alarm- och säkerhetssystem. För att gå rätt finns bra hjälp att få hos  www.elektrikerstenungsund.se/larm som hjälper dig att skräddarsy en fungerande och säker lösning för dina behov.