Inspiration och inredningshjälp

23 december, 2014 0 av webmaster

Inredning är inte en sysselsättning för dem som lider av beslutsångest. Det finns otaliga stilar, möbler, tyger och tapeter som tillsammans skapar oändliga kombinationsmöjligheter.

Att inreda handlar om att kommunicera rätt känsla på rätt plats. På kontoret vill man gärna ha en trivsam, men produktiv atmosfär som ska fungera både för de anställda och samtidigt vara representativt när gäster kommer på besök. I hemmet är inredningsstilen mer personlig och individuell, men ska samtidigt tålas att bo i.

För den oerfarne kan det vara svårt att matcha möbler, gardiner, textiler och tapeter för att skapa ett enhetligt intryck och en inredning som passar till ändamålet. Som tur är finns det mycket hjälp att få för att underlätta beslutsprocessen.

Inspiration i verkligheten

Det finns ett stort utbud av inredningsinspiration både på nätet och i magasin och kataloger för den som är intresserad. Biblioteken är en bra resurs som dessutom är gratis, men när det kommer till inredning är det väldigt stor skillnad på hur de upplevs i verkligheten och hur de ser ut på bild. Speciellt stor kontrast mellan inredningsfoton och verkligheten är det när det kommer till inredning täcker stora ytor som till exempel textiler och tapeter.

Hjälp finns att få

Om du vill vara på den säkra sidan går det bra att beställa hjälp ifrån företag som erbjuder inredningshjälp i form av tapetprover, tapetserare, monterare och sömmerskor. Under våra tjänster kan du läsa mer om vilken typ av hjälp du kan få och om hur företag som kan hjälpa dig att uppnå dina inredningsdrömmar.

Inred med kulturella tapeter

Det finns företag där du kan beställa tapeter som är upp till 100 år gamla. Gamla oanvända tapeter går bra att kombinera med moderna möbler och för inredningsentusiasten kan en gammal kulturell tapet vara pricken över i:et.

Det finns lite mer att tänka på när det kommer till äldre tapeter och om man är nybörjare kan det vara bra att känna till att det är helt naturligt att dessa kan ha skador och kan vara känsliga för vatten. Tapetseringen går dock till på ett liknande sätt och om du känner att du uppskattar en annan tidsepok så kan det vara ett val för dig.